Home

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PORTUGAL
 
IMG_20160711_165626 
 
 
Eindelijk een blog!
 
Pfffff en zo zijn we ´ineens´ al 7 weken onderweg…. Echt waar zeggen we tegen elkaar? Zoals we ook meerdere keren in de week vragen, euh welke dag is het eigenlijk?
 
Na ons geweldige feest thuis, waar we zo van genoten hebben en nagenoten hebben. Moesten we de laatste dagen nog hard aan de bak voor vertrek. 2 juni reden we Eindhoven uit, door eerst nog verrast te worden door Sandra. Ook werden we uitgezwaaid door Frits Marieke en Geraldine. Daar gingen we, op naar Portugal!
Maar eerst Duitsland, Frankrijk en Spanje. Regen regen en nog eens regen hebben we gehad! In Duitsland eerst een nachtje doorbrengen bij Martin en Vera. Waar wij geslapen hebben als een roosje. Wij vonden het heerlijk om bij hen te zijn en verwend te worden.
 
De campert rijdt geweldig en de eerste dagen was het zoeken, meten en proppen in alle kastjes, om daarna alles weer een ander plekje te geven. Heerlijk, keutelen in ons nieuwe huis. Al vele kilometers hebben we er inmiddels op zitten (nu 4000) , we kunnen niet anders zeggen, de beste keuze ever, die camper!
In Portugal werden we overvallen door de warmte, 38gr, BAM, in the face! Zweten en lekker plakken, vooral niet bewegen. Wennen was er niet bij, we gingen door, naar ons einddoel. Op tijd in Seia zijn om Bert en Alda te ontmoeten.
 
Zij hebben daar een GEWELDIG mooi landgoed en daar mochten wij verblijven…al was het een hele uitdaging om de camper op zijn plek te krijgen. Ging het überhaupt wel lukken. De ´makkelijke´ route was echt te smal, daar paste de camper echt niet doorheen. Vergeet vooral de hoogte niet! Dus toch maar de steile helling… en inderdaad, die was steil.. Met 3 man sterk stonden we de camper te duwen…wat denk je, 3500kilo…geen beweging in te krijgen! Dus buurman erbij, auto erbij en slepen maar. We gaven niet zomaar op en uiteindelijk stonden we perfect op dit paradijsje. Waar we dan ook maar meteen zijn gebleven voor bijna 2 weken  :-) 
 
Bert en Alda hebben in ons rap tempo zoveel laten zien, de ongerepte natuur, de Torre (hoogste berg in Portugal) en nog wat andere adembenemende uitzichtpunten. De locale barretjes met wifi, niet geheel onbelangrijk maar ook vooral hun gastvrijheid en gezelligheid, daar werden wij helemaal blij van. Inmiddels waren Bert en Alda al weer lang en breed terug in Nederland toen wij aan het afkoelen waren als een ware Adam en Eva in de natuurlijke waterbron.
 
Portugal is mooi! De mensen zijn zo vriendelijk en we leren regelmatig een nieuw woordje. De eerste huizen zijn bezocht. Regelmatig wordt de laptop opengeklapt om te zoeken naar DE plek voor een yoga vakantie en een blog ; ) Zodra Portugal moest voetballen waren wij van de partij om uiteindelijk onze route zo te plannen om de grote finale in Porto mee te maken. Wat een feest was dat! Tot in de vroege uurtjes toeterde iedereen als gekken door de straten.
 
De fietsen worden goed gebruikt…al is het maar om kei hard naar beneden te gaan om vervolgens 2 uur berg op te lopen, ach je moet iets. Inmiddels is elke dag voor ons een zondag, genieten we elke dag van de natuur, de rust, de ruimte en elkaar. Is het elke avond afvragen waar we slapen, of er geen kerk in de buurt is die je met een of andere megafoon wakker maakt, zorgen we inmiddels dat we niet met de camper bij een glasbak in de buurt staan, deze worden op de meest vage tijden geleegd (lees 02.00 en 06.00) Wij hebben een iets ander ritme en slapen echt liever wat langer uit…
Nee geen klagen, maar zoals het leven van een backpacker niet altijd over rozen gaat geldt dat ook voor ons, wij als echte camperaars. Elke rit rijden we de bocht door om dan te horen welk kastje we weer open hebben laten staan en zien we standaard weer wat door onze campert vliegen…
 
Heel veel liefs vanuit een snikheet Barril de Alva (40gr)
M&L